Ingredienser
För 3 personer:
1 kg saltad långa
Vatten
2 liter potatis, vatten, salt
Smörsås:
1 msk smör
½ msk hvetemjöl
1 kvarter vatten
1 ägg
Beredning
Den saltade långan vattenlägges, dagen innan den skall användas. Den tages upp, skäres i bitar och sättes på elden i kallt vatten. Får koka i ¾ timme, då den är färdig. Potatisen borstas, skalas och kokas i saltat vatten.
Smörsås:
Smör och mjöl sammanfräses, spädes sedan på med vattnet och får koka i 10 minuter. Ägget hårdkokas, hackas fint och blandas i såsen. Fisken läggs upp på ett fat och serveras med potatisen och smörsåsen.
Recept från: Skepparhustrun Olga Martinsson, Fiskebäckskil, Bohuslän
Upptecknat: Den 5 augusti 1911 av Margit von Bahr (Uppsala 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer