Stuvad blomkål från Reslöv

Ingredienser

2 blomkålshuvuden
Vatten
Salt
1½ liter mjölk
4 msk mjöl
2 ägg
4 msk smör
Salt
Socker

Beredning

Blomkålen ensas, skäres i bitar, samt kokas i saltat vatten tills den blir mjuk. 1 kkp av mjölken tages undan och utröres med mjölet och det hela får koka en stund. Därefter tillsättes de uppvispade äggen samt kålen, och sist smaksättes stuvningen med socker och salt.

Recept från: Lantbrukaren Pål Pålsson, Sibbarp, Reslöv, Skåne
Upptecknat: Den 15 augusti 1906 av Gerda Grönwall. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.