För 8 personer
Ingredienser
1 stort hvitkålshufvud
1 l mjölk
8 msk hvetemjöl
1 msk socker
1 tsk salt
½ tsk muskotblomma
1 msk flott
Beredning
Kålen kokas i vatten tills den blir mör. Då den fått kallna hackas den fint. Mjölken kokas och afredes med det i lite kall mjölk uppblötta hvetemjölet. Kryddor och flott läggas i och afredningen får koka upp, då lägges kålen i och stufningen får ett uppkok.
Recept från: Arrendatorshustru Erna Larsson, Gårdstånga, Skåne
Upptecknat: 17 augusti 1905 av Ingeborg Andersson.(Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer