Ingredienser
1 l kärnmjölk
2 msk ris eller vetemjöl
50 gram korinter
1 bit kanel
25 gram mandel
Socker
Beredning
Ris eller vetemjölet rives ut i mjölken. Sättes sedan på elden med korinter, kanel, mandeln skuren i strimlor, socker och får ett hastigt uppkok. Hela tiden piskas kraftigt i mjölken.
Recept från: Lantbrukare NP Böring, Näsum, Skåne
Upptecknat: 28 juli 1915 av Tulla Persson (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer