Ingredienser
50 gr godt smör
150 gr strösocker
1 stort ägg
75 gr kokt, kall, rifven potatis
75 gr sötmandel
Beredning
Smöret tvättas och röres med sockret och äggulan ½ tim. Potatisen tillsättes, den skållade och rifvna mandeln samt den till skum slagna ägghvutan. Massan slås i en smord och bröad gjutpanna och gräddas i medelmåttig värme omkring ½ tim. Får stå kvar i pannan 10 min innan den stjelps upp.
Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer