Ingredienser
2 lit potatis
½ lit mjölk
1 msk flottyr
1 tsk salt
1 msk flottyr till pannan
Beredning
Potatisen råskalas och kokas, krossas varm och blandas med flottyr, mjölk och salt, hvarefter massan lägges i den smorda pannan och gräddas i varm ugn.
Recept från: Jordbrukarehustru Anna Rundblad, Myresjö, Småland
Upptecknat: 1906 av Elsa Hallgren (Uppsala, 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer