För 3 personer
Ingredienser
1 lit kokta potatis
1 lit skummjölk
1 hg hvetemjöl
Litet hackad gräslök
Salt
Beredning
Mjölken, hvaraf fråntages 1½ kkp till afredning, påsättes att koka. Potatisen sönderhackas fint med en knif i ett stenfat. När mjölken kokat upp, ihälles potatisen under omrörning. Gröten afredes med hvetemjölet, uppvispat i den aftagna mjölken, hvarefter den får ett godt uppkok. Den sköljda och sönderhackade gräslöken ilägges. Gröten smaksättes med salt. Serveras med ett smörhål i midten.
Recept från: Hos filaren V Nilsson, Skåre, Grava, Värmland
Upptecknat: 1898 av Ester Melin (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer