För 5 personer
Ingredienser
4 kkpr potatismos
4 ägg
1 msk grädde
2 msk mjöl
Socker
Salt
Kanel
Flottyr
Beredning
Kokt, kall potatis rifves på rifvjärn till mos. Ägg, grädde och mjöl tillsättas jämte salt, socker och kanel eftre smak. Moset arbetas väl med en sked och formas därefter till små runda bullar. Flotttyren upphettas i en stekpanna och bullarna stekas vackert gulbruna däri. Serveras med bräckt skinka.
Recept från: Ryktarhustru Anna Persson, Hjelmaröd, Harlösa
Upptecknat: 1905 av Svea Möller (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer