Ingredienser
1 liter potatis
5-6 kkp mjöl
3 kkp mjölk
1 tsk salt
Beredning
Potatisen råskalas och rives på rivjärn. Massan lägges i ett durksalg så att vätskan får rinna utav. Vad som återstår blandas med mjölet, mjölken och saltet. Alltsammans röres till en deg. Av detta formas små bullar som kokas i saltvatten. Serveras med sylt.
Recept från: Fru Elin Sjöholm, Gällivare, Lappland
Upptecknat: Av Ella Bengtsson (Uppsala, 29403:10)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer