För 5 personer
Ingredienser
1 l vatten
5 stora potatisar
3 kkp groft rågmjöl
1 msk salt
Beredning
Potatisen skalas och rifves rå. Vattnet får koka upp och saltet ilägges. Den rifna potatisen nedvispas, hvarpå den får koka ungefär 10 min. Nu ivispas rågmjölet, hvarpå gröten får koka ännu en stund.
Recept från: Lagad hos arbetarehustrun Lotta Jansson, Nyvall, Gävle, Gästrikland
Upptecknat: 1899 av Anna Hedin (Uppsala, 29403:6)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer