Ingredienser
1 l mjölk
30 g pressjäst
4 tekoppar hvete- eller kornmjöl
socker
Beredning
Mjölken ljummas, sedan tillsättes mjölet, sockret och pressjästen, som förut blivit väl uppblött i lite mjölk och får massan sedan stå och jäsa ½ timme. Bakas i flottyr på plattjärn. Serveras med sirap till ”meraftonsmåltiden”.
Recept från: Fru G Stael von Holstein, Halmstadgård, Halmestad, Skåne
Upptecknat: 1903 av Gerda Stael v Holstein (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer