Ingredienser
3 jumfrur risgryn
3 qvarter söt mjölk
2 ägg
1 jumfru smält smör
1 par skedar brunt socker
Några rivna bittermandlar
Beredning
Risgrynen skållas och sättes på i kokande mjölk och får koka tills de blir mjuka. När den kallnat röres äggen, det smälta smöret, sockret och den rivna bittermandeln ner. Hälles i smord form och gräddas i varm ugn.
Serveras med saftsås.
Recept från: Hemmansägarehustru Bricken Persson, Snarböle, Norrala, Hälsingland.
Upptecknat: 29 juli 1915 av Edith Rydén (Uppsala 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer