Ingredienser
2 l skum mjölk
4 rågade msk hvetemjöl
2 tsk socker
½ tsk salt
Beredning
Mjölken kokas upp. I en skål tillagas en afredning af hvetemjöl och litet mjölk. Denna hälles ner i mjölken under flitig vispning. Vällingen får så koka upp samt afsmakas med socker och salt.
Recept från: Lindgren, torpare Ekeby, Danderyd, Uppland
Upptecknat: 1902 av Tilly Nordström (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer