Beredning
Tag tiernmiölk och låt honom löpa samman på elden, sila sedan det klara watnet ifrån igenom ett kläde. Tag en half pott af det wattnet och rif rågbröd deruti; att det blifver lgo tjockt, låt det koka jemt och städse röras. Kom sedan 1 qwarter söt grädde och 3 äggulor, och ett par schedar såcker, låt det få ett uppkok, så är det färdigt.
Recept från: Hushållsbok från sent 1700-tal–1800-tal, upphittad vid Sölvesborg slott i Blekinge (Uppsala, 15250)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer