Ingredienser
13/4 kkp korngryn
1/3 lt vatten
2 lit vassle
2 tsk salt
1 msk socker
Beredning
Grynen sköljas och påsättas i kallt vatten. När det kokat upp hällas vasslen och gröten får koka omkring 3 tim. Skulle det behöfvas, späder man på med mer vassla. Gröten smaksättes med salt och socker.
Recept från: Från torparen Abraham Möller på torpet Bäcken under Klafvreströms egendom i Nottebäck, Småland
Upptecknat: 1909 af Astrid Norberg
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer