För 5 personer
Ingredienser
Vasslan efter 6 kannor mjölk
1 stop sur mjölk eller kärnmjölk
1 stop skummad mjölk
Beredning
Den vassla, som erhålles vid ystning af 6 kannor mjölk, kokas upp. När den kokar, hälles den sura mjölken eller kärnmjölken i. Vasslan tjocknar nu och det tjocka skummas af. Det äts med bröd.
Recept från: Knekthustrun Augusta Prins i Grönhögs grenadiertorp i Furigstad, Östergötland
Upptecknat: 1903 av Elisabet Hansson (Uppsala, 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer