För 30 personer
Ingredienser
5 lit nysilad mjölk
5 äggulor
Sur råmjölk
Salt, socker
Beredning
Mjölken kokas upp. Äggulor och sur råmjölk vispas i, så det ostar. Massan slås i ett durksalg och vasslan pressas ut, varefter återstoden packas ihop. ”Osten” skäres i skivor och stekes i smör. Serveras med sylt.
Recept från: Uppland
Upptecknat: Av Margit Engström (Uppsala 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer