Ingredienser
6 lit söt mjölk
1 msk löpe
Beredning
Mjölken ljummas och löpen tillsättes. När mjölken löpt ihop, skakar man grytan, så att osten lossnar, hvarefter man låter den koka, tills all vassla kokt in. Sötost serveras på smörgåsbord.
Recept från: Sven Knutsson Melin, Bensjö, Bräcke, Jämtland
Upptecknat: 1908 av Elsa Tirén (Uppsala, 29403:9)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer