Ingredienser
2 ägg
½ kkp mjöl
1 ½-2 lit råmjölk
½ tsk salt
Beredning
Äggen vispas sönder, mjöl och salt nedröres, mjölken tillsättes. Är mjölken av första målen måste den blandas med söt mjölk. Smeten gräddas i stekpanna i ugn. Serveras med sylt.
Recept från: Finja, Skåne
Upptecknat: 1915 av Jannie Eliasson (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer