Råmjölkspannkaka från Finja

Ingredienser
2 ägg
½ kkp mjöl
1 ½-2 lit råmjölk
½ tsk salt

Beredning
Äggen vispas sönder, mjöl och salt nedröres, mjölken tillsättes. Är mjölken av första målen måste den blandas med söt mjölk. Smeten gräddas i stekpanna i ugn. Serveras med sylt.

Recept från: Finja, Skåne
Upptecknat: 1915 av Jannie Eliasson (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.