För 6 personer
Ingredienser
2 liter nysilad mjölk
2 ägg
4 msk strösocker
1 tsk stött kanel
2 msk vetemjöl
2 tsk löpe
½ tsk salt
Till servering: Saftsås
Beredning
Alla ingredienserna blandas väl tillsammans, hälles i form samt sättes in i ugnen att grädda. Serveras kall med saftsås.
Recept från: Hustru Wiberg, Flogsta, Bondkyrka, Uppland
Upptecknat: 1912 av Elsa Ericsson
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer