Ingredienser
½ lit god mjölk
1 msk messmör
7 hg kornmjöl
½ msk salt
Vassla
Beredning
Messmöret och saltet ivispas mjölken. Sedan tillsättes kornmjölet. Den lösa degen utbakas till små runda kakor, hvilka läggas i kokande vassla att däri koka under 15 min, hvarefter de upptagas att ätas till smör eller god mjölk.
Recept från: Linbäckåsens fäbodar i Hafverö. Medelpad
Upptecknat: 1897 av Stina Sahlin (Uppsala, 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer