Ingredienser
Rågbrödsdeg
1 hg smör
6 msk rifven mesost
Beredning
Af vanlig rågbrödsdeg bakas en brödkaka lika tjock men något större än en vanlig, hvilken piggas och ställes att jäsa, hvarefter smöret bredes därpå som till vanlig smörgås samt därovanpå lägges den rifna mesosten. Kakan vikes midt itu, samt kanterna tryckas väl tillsammans. Gräddas genast i vanlig god ugnsvärme. Bakas när rågbrödsbak hör till dagens syssla samt ätes oftast kall som aftonvard vid 6-tiden på eftermiddagen.
Recept från: Hemmansegaren Hans Sundgren, Syltbo, Sundborn, Dalarna
Upptecknat: 1898 av Judit Göransson (Uppsala, 29403:3b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer