Ingredienser
8 l mjölk
1 msk ostlöpe
3 kardemummor
1 äggula
Beredning
Mjölken uppvärmes till 30ᵒ, då har man ned ostlöpen och rör omkring till mjölken skuret sig ordentligt. Man låter den sedan stå över elden och får kaka ungefär 4 timmar tills det blir en tjock gröt. När det är nästan färdigt rör man ned äggulan och de sönderstötta kardemummorna. Hälles sedan upp och får kallna, serveras antingen som smörgåsmat eller med socker och kanel.
Recept från: Lagat hos hemmansägare Adolf Andersson, Skee, Bohuslän
Upptecknat: 1919 (Uppsala, 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer