Kalvdans från Kung Karl

För 6 personer

Ingredienser
1 lit råmjölk
½ lit grädde
1 msk socker
1 tsk kanel

Beredning
Råmjölken, grädden, sockret och kanelen vispas väl tillsammans. Blandningen hälles i en form och kokas i vattenbad. Man kan också grädda formen i svag ugnsvärme. Har man råd så kan 1-2 ägg tillsättas blandningen. Kan antingen serveras med lingonsylt el med mjölk.

Recept från: Torparhustrun Asplund, Myrtorpet, Kungsör, Kung Karl, Västmanland
Upptecknat: 1911 av Nanny Sundström (Uppsala, 29403:21a-b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.