Doppa från Svarttorp

För 6 personer

Ingredienser
1 lit sötmjölk
6-7 msk vetemjöl
Salt
Socker
Vitpeppar
(finhackad gräslök)
Fläskflott

Beredning
Mjölken sättes på att koka. En del av mjölken tages undan och vispas tillsammans med mjölet. När mjölken kokar upp, tillsättes redningen, samt lite fläskflott, salt, socker, vitpeppar efter smak. Såsen får koka en stund, tills den blir som en tunn gröt. Serveras till sill, fläsk, korv, potatis. Om den serveras till sill el enbart potatis, kan man röra i litet finhackad gräslök.

Recept från: Klas Gustafsson och Olivia Karlsson, Svarttorps Norrgård, Svarttorp, Småland
Upptecknat: 1915 av Asta Lundin (Uppsala, 29403:1506)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.