För 6 personer
Ingredienser
1½ lit mjölk
1/3 lit vatten
1 msk salt
3 st tunnbröd
Smör
Beredning
Vattnet kokas upp och sedan islås mjölken, hvarpå det hela får ett uppkok och saltet tillsättes. Ett halft tunnbröd i sänder nedlägges i den kokande mjölken. Efter ett par minuter tages brödet upp med hålslef och lägges på varm tallrik jämte något spad. Ätes tillsammans med en klick smör.
Recept från: Tillagad af Emma Sandström, Roknäs, Piteå, Norrbotten
Upptecknat: 1903 av Anna Hellgren (Uppsala, 29403:12)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer