Blöta från Holmön

Ingredienser
1 liter mjölk
1-2 kakor tunnbröd eller framugnsbröd
1 tsk salt
Till servering: 1 msk kallt smör

Beredning
Brödet brytes sönder och får koka upp i den saltade mjölken. Får koka i 10 minuter. Slås upp och serveras varm tillsammans med det kalla smöret.

Frukostmat.

Recept från: Josefina Hedin, Holmö by, Holmön, Västerbotten
Upptecknat: 1911 av Greta Robért (Uppsala, 29403:19)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 04 september 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.