Ingredienser
1 liter mjölk
1-2 kakor tunnbröd eller framugnsbröd
1 tsk salt
Till servering: 1 msk kallt smör
Beredning
Brödet brytes sönder och får koka upp i den saltade mjölken. Får koka i 10 minuter. Slås upp och serveras varm tillsammans med det kalla smöret.
Frukostmat.
Recept från: Josefina Hedin, Holmö by, Holmön, Västerbotten
Upptecknat: 1911 av Greta Robért (Uppsala, 29403:19)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer