Ingredienser
8 liter mjölk
1 liter sur grädde eller mjölk
4 ägg
1 msk vetemjöl
Beredning
Mjölken kokas upp, den sura mjölken, äggen och mjölet blandas tillsammans och vispas ned i den kokande mjölken. Det får sedan under vispning sjuda ordentligt. Sedan slås det upp i en ystkors och vasslan får rinna av.
Man äter det sedan kallt, antingen som smörgåsmat eller med kanel och socker.
Detta är en mycket vanlig rätt i norra Bohuslän.
Recept från: Lagad hos hemmansägare Adolf Andersson, Skee, Bohuslän
Upptecknat: 1916 (Uppsala, 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer