För 3 personer
Ingredienser
1 stort kålhuvud
1 kg fläsk
5 lit vatten
1 stjälk mejram
1 msk flottyr
Några kryddpepparkorn
Beredning
Vattnet påsättes med fläsket uti. Kålhufvudet sönderskäres och brynes i flottyr i en annan gryta. Fläskspadet tillsättes. Kryddas. Serveras med fläsk.
Recept från: Hos landtbrukare Åkerström, Stensvik, Ljusterö, Uppland
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer