Beredning
Fläsk eller kött kokas i vatten. Då det är kokt upptages det. Därefter lägges i spadet hvitkål och morötter skurna i bitar. Då de kännas något mjuka ilägges skalad sönderskuren potatis och då de äro kokta upphälles soppan i en skål. Fläsket skuret i bitar lägges i soppan.
Recept från: Hustru Kerstin Jönsson, Lunnahöja by, N Mellby, Skåne
Upptecknat: 1902 av Hulda Sommarin (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer