Ingredienser
8½ kg honung
1 hg humle
21 lit vatten
1 dricksglas jäst
4 äggvitor
Beredning
Honung och humle kokas i 1½ timme tillsammans med vattnet. Då detta svalnat och humlen blivit frånsilad, ilägges jästen och då detta har jäst vispas äggvitorna i. Drickan hälles på ankare och får ligga i 8 dagar varefter den tappas på buteljer. I varje butelj ilägges ett russin.
Recept från: Munkfors, Värmland
Uppteckning: Uppsala, 29403:18 a-b
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer