Vörtmos från Rödön

För 6 personer

Ingredienser
2 lit vört
2 kkpr vatten
6 msk groft rågmjöl
3 kkpr lingonmos
3 msk potatismjöl
Sirap

Beredning
Vörten sättes på i en kastrull att koka ihop till ungefär hälften hvarpå lingonmosen och sirapen tillsättes. En afredning af mjölet och vattnet ivispas och mosen får ett godt uppkok. Upphälles på karott och serveras kall med mjölk eller grädde.

Recept från: Denna rätt tillagades af Karin Gunnarsson, Kälen Krokom, Rödön, Jämtland
Upptecknat: 1901 av Elise Mårtensson (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 22 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.