Ingredienser
3 stop skummjölk
1 1/2 kkp hvetemjöl
2 tsk salt
Beredning
Mjölken påsättes. När den kokar upp ivispas mjölet, hvarefter vällingen får koka omkring 10 min. Afsmakas med salt. Hvardagsmat. Ätes alla tider på året till middag, ensamt eller som supanmat.
Recept från: Bonde- och torparehus, Ods socken, Västergötland
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer