Ingredienser
1 skålpund ox- eller svinblod
½ skålpund skummjölk
3 msk sirap
1 tsk vitpeppar
2 msk salt
2 msk lök
10 kkp grovt rågmjöl
Till kokning: vatten, salt
Beredning
Blodet solas och vispas. Löken hackas och fräses. Alla ingredienserna blandas samman. Avlånga bullar formas och kokas i saltat vatten.
Recept från: Lagad av fru Gusta Persen, Tranemo, Västergötland
Upptecknat: 1915 av Inger Hanberg (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer