För 6 personer
Ingredienser
1 1/2 lit vatten
4 hg groft kornmjöl
1 msk salt
Beredning
Vattnet kokas upp, saltas och mjölet iröres hvarefter gröten får koka 10-15 min. Gröten öses upp på ett fat eller en karott och serveras med mjölk.
Recept från: Denna rätt tillagades af bondedottern Katarina Lögdeberg, Kälen Krokom, Rödöne, Västergötland
Upptecknat: 1901 av Elise Mårtensson (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer