Ingredienser
1 lit grahams- eller sammalet rågmjöl
1 lit vetemjöl
2 kkp kall mjölk
1 hg jäst
1 kkp sirap
2 msk pomeransskal
2 mak fenkol
Beredning
Tillsättes kall på kvällen till hård deg. Lägges genast i formar. Får stå till följande morgon, där de insättes i kall ugn, som långsamt uppvärmes.
Recept från: Märta Brunskog, Falköping-Ranten, Västergötland
Upptecknat: 1916 (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer