Ingredienser och beredning
8 ägg vispas en half timma, då ihälles 1 skålpund uppkokad, skummad och afsvalnad honing, 10 lod socker, kardemumma, nejlikor och kanel efter smak, väl skuren pomeransskal, äfven citron, då det med denna blandning vispas åter en half timma. Sist iröres 28 lod hvetemjöl, slås sedan i formar att gräddas; tål mest 1 timmes bakning.
Recept från: "Öfverstinnan Heideman", Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer