Ingredienser
1/3 liter sirap
635 gr brun farin
2 msk pulvriserat socker
3 msk riven ingefära
1 tsk cedroolja
1/3 liter tjock grädde
1,275 gr hvetemjöl
Beredning
Sirapen röres tills den blir ljus. Då iröres sockret, kryddorna och den till hårdt skum slagna grädden. Sist inarbetas mjölet. Degen avlas ut och med mått uttagas små runda kakor, hvilka penslas med vatten och gräddas i god värme.
Recept från: Anna Mörner-Bromanders ”Beskrifningar”, Värmland, 1910 (Umeå, 5244)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer