För 10 personer
Ingredienser
1½ lit vatten
1 kg hvetemjöl
1 msk salt
1 kkp flott
Beredning
Af vattnet och mjölet göres en lös deg. En stekpanna smörjes väl med flott och degen hälles i, hvarefter pannkakan sättes på en grytfot och lock påsättes. Glödande kol tages ur spisen och lägges rundt om pannan, både under, öfver och på sidorna. Om en timme är kakan färdiggräddad. Resten af flottet hälles då öfver den. Ätes med stekt fläsk och flott, någon gång med lingonsylt.
Recept från: Anna Olsson, Solberga, Arvika, Värmland
Upptecknat: 1905 av Frida Wallgren (Uppsala, 29403:18a–b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer