För 3 personer
Ingredienser
¾ lit mjölk
Hvetemjöl
Beredning
Mjölken och mjölet arbetas tillsammans till en tjock smet, ej fullt så stadig som en vanlig hvetedeg. Af smeten formas klimpar, hvilka nedläggas i kokande saltadt vatten att koka tills de flyta upp, då de äro färdiga att serveras tillsammans med fläsk eller som klimp i köttsoppa.
Recept från: Lagad av hustru till statkarl och trädgårdsmästare i Wesslands socken, Uppland
Upptecknat: 1900 (Uppsala 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer