Ingredienser
1 lit mjölk
2½ kkp mjöl
1 msk smör
Salt
Socker
Beredning
En del av mjölken kokas, av resten av mjölken och mjölet göres en avredning som vispas i. Smeten upphälles sedan att kallna, varefter den skäres i skivor, vilka steks i flott. Ätes med kokta äpplen och fläsk.
Recept från: Lagat av Karin Andersson, Mulltrå, Ångermanland
Upptecknat: Av Hilly Sandström (Uppsala, 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer