Ingredienser
Vatten
Saftskum
Socker
Potatismjöl
Beredning
Vatten, saftskum och socker kokades upp tillsammans. När det var uppkokt hälldes i litet kallt vatten, så kokningen i ett ögonblick upphörde, varunder potatismjölet utrört i litet vatten, irördes. Därefter fick krämen ett uppkok och hälldes upp på karott.
Recept från: Lägenhetsägarhustrun Emma Eriksson, Marieberg, Uppsala
Upptecknat: 1911 av Lisa Hellsten (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer