Ingredienser
5 lit blåbär
1 kg krossocker (strösocker)
½ kg farin
½ lit vatten
Beredning
Sockret och vattnet får koka omkring 5 min, då bären ihällas. Bären få nu koka omkring 10 min. De skummas ej. Syltet upphälles i glas- och porslinsburkar, som öfverbindas med hvitt brefpapper.
Recept från: Kokat av hustrun Augusta Andersson, Tveta, Värmland
Upptecknat: 1903 av Elvira Friberg (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer