Ingredienser
¾ kg socker
1 kg äpplen
5 msk hallonsylt
Vatten
Sötmandel
Beredning
Sockret och vattnet kokas till en tjock lag. Äpplena skalas, urkärnas och skifvas samt blandas i sockerlagen, hvarpå alltsammans får kok 1 timme under flitig omrörning. Därefter ilägges litet skållad och i skifvor skurna sötmandeln samt 5 matskedar hallonsylt. Äppelbastan upphälles i en med matolja smord form att stelna. Serveras med vaniljsås.
Recept från: Ellen Nordin, Skorped, Ångermanland
Upptecknat: 1903 av Lisen Carlsson (Uppsala, 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer