För 2 personer
Ingredienser
8 kkp krusbär
2½ kkp socker
2 bitar kanel
1 kkp potatismjöl
1 lit vatten
Beredning
Sockret och kanelen läggas i vattnet, som får koka upp, hvarefter det skummas. Potatismjölet röres ut i litet vatten och sättes till sockerlagen, som åter får koka upp. Därefter tillsättas de snoppade och sköljda krusbären och det hela får koka ungefär ¼ tim, hvarefter det slås upp i karott och serveras kallt.
Recept från: Hos gårdskarlen Johan Eriksson, Villa Bjälbo, Lidingö, Uppland
Upptecknat: 1904 av Teresa Källberg (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer