För 10 personer
Ingredienser
5 l äpplen
3 l vatten
5 kkp socker
2½ msk potatismjöl
Beredning
Äpplena skalas och befrias från kärnhus, stjälk och fluga. Sköljes och skäres i bitar, läggas sedan i vattnet och får koka sönder. Smaksättas med sockret och afredas med potatismjölet utrördt i litet vatten.
Recept från: Tillagad av Sofia Bengtsson, Uglarps by, Eftra, Halland
Upptecknat: 1903 av Allie Frennesen (Uppsala, 29403:7)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer