Ingredienser
1 kvarter krusbär
Drygt en kvarter vatten
Socker efter smak
2 strukna msk potatismjöl
Beredning
Krusbären snoppas och sköljas. De påsättas i drygt 1 kvarter kokande vatten. Socker ilägges och bären få koka tills de äro riktigt lösa, då de afredas med potatismjölet upplöst i litet vatten.
Krämen får sedan ett godt uppkok, upphälles och ätes till mjölk, då den kallnat.
Recept från: Stationskarlen Karl Forsberg, Gunsta, Funbo, Uppland
Upptecknat: 1898 av E Östman (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer