Ingredienser
Körsbär (söta)
Potatisjöl
Vatten
½ kkp socker
Beredning
Körsbären sköljas, sättas på uti kallt vatten tillsammans med sockret och få koka till dess de äro mjuka, då soppan afreds med det i kallt vatten utrörda potatismjölet.
Recept från: Johanna Åström, mannen ladugårdförman, Händelö, S:t Johannes socken, Norrköping, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Alice Ahlbrandt (Uppsala, 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer