Ingredienser
4 lit skogshallon
1 lit vatten
2 lit brunt farinsocker
2 stänger kanel
Beredning
Bären stötas sönder och få stå öfver natten. Dagen därpå blandas de med vattnet, hvarefter saften vrides ur genom en handduk. Saften sättes på med sockret och får under skumning koka, tills den blir klar och simmig. Den buteljeras kall, buteljerna korkas och hartsas.
Recept från: Lotta Jansson fd torparhustru för närvarande hushållerska hos befallningsman vid Schebo bruk, Ununge, Uppland
Upptecknat: 1905 av Anna Bergström (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer