För 7 personer
Ingredienser
3 lit vatten
2 kkp torkade äpplen
2 kkp torkade päron
1 kkp torkade plommon
½ kkp körsbär
1 kkp sirap
2 msk potatismjöl
Beredning
Frukten sköljes i kallt vatten samt påsättes i kallt vatten att koka, tills den är mjuk. Då tillsättes sirapen och soppan afredes med potatismjölet, utrördt i litet kallt vatten. Serveras varm.
Recept från: Recept erhållet i bondgården Önnarp i Skärstads socken, Jönköpings län. Ägare Emil Johansson och hans hustru Emma.
Upptecknat: 1902 av Anna Svensson (Uppsala, 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer